Suroviny
- sůl
- brambory 750 g
- gorgonzola 200 g
- pepř
- čerstvý špenát 200 g
- kuřecí prsa 6 plátků
- směs sušených bylinek (petrželka, pažitka, libeček)
- cibule 1 ks
- česnek
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Špenát podusíme, osolíme a ochutíme česnekem. Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme sušené bylinky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Zapékací misku vymažeme olejem, na dno dáme kolečka cibule a brambor, osolíme, přidáme maso a špenát. Vrstvy opakujeme a zakončíme bramborami a zakryjeme víkem misky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut. Potom odklopíme a necháme brambory na povrchu opéct (asi 10 minut).
Nakonec posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme. Se solí to nepřeháníme, jelikož gorgonzola je dost slaná!
Zdroj: Smetanové brambory s kuřecím masem, špenátem a gorgonzolou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanove-brambory-s-kurecim-masem-spenatem-gorgonzolou [On-line 07.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář