Suroviny
- sůl
- rýže arborio 400 g
- bílé víno 2 sklenky
- pepř
- cibule 1 ks
- máslo 3 plátky
- hovězí vývar
- smetana
- parmazán
- slanina
- vepřová panenka
- olivový olej
- bylinky
- sušené švetky
Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zamícháme, aby se omastila. Zalijeme dvěma sklenkami vína a mícháme. Osolíme, přidáme vývar – postupně, po naběračkách – a občas mícháme. Až je rýže uvařená al dente, vypneme sporák a přidáme 2–3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a smetanu, parmazán, osmaženou slaninu a zamícháme. Necháme 3minuty odpočinout a podáváme.
Naloženou panenku v oleji, bylinkách, soli a pepři zprudka opečeme ze všech stran a dáme na chvilku do trouby dojít. Švestky zamotáme do slaniny a propíchneme párátkem a osmahneme na pánvi.
Zdroj: Smetanové risotto s vepřovou panenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanove-risotto-s-veprovou-panenkou [On-line 04.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář