reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Smetanové risotto s vepřovou panenkou

Suroviny

  • sůl
  • rýže arborio 400 g
  • bílé víno 2 sklenky
  • pepř
  • cibule 1 ks
  • máslo 3 plátky
  • hovězí vývar
  • smetana
  • parmazán
  • slanina
  • vepřová panenka
  • olivový olej
  • bylinky
  • sušené švetky

Na pánvi rozpustíme máslo a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zamícháme, aby se omastila. Zalijeme dvěma sklenkami vína a mícháme. Osolíme, přidáme vývar – postupně, po naběračkách – a občas mícháme. Až je rýže uvařená al dente, vypneme sporák a přidáme 2–3 plátky másla, dle chuti trochu pepře a smetanu, parmazán, osmaženou slaninu a zamícháme. Necháme 3minuty odpočinout a podáváme.

Naloženou panenku v oleji, bylinkách, soli a pepři zprudka opečeme ze všech stran a dáme na chvilku do trouby dojít. Švestky zamotáme do slaniny a propíchneme párátkem a osmahneme na pánvi.

Zdroj: Smetanové risotto s vepřovou panenkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanove-risotto-s-veprovou-panenkou  [On-line 04.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.