- 1 kg dušených šneků
200 g šunky
strouhanka
párátka
olej na osmažení (nejlépe slunečnicový)
na těstíčko:
- 3 vejce
100 ml mléka
2 dcl vína
cca 400 g hl. mouky
200 g tvrdého sýra
petržel
pažitka
bílý pepř
sůl
Podušené šneky (postup přípravy naleznete u receptu na gratinované šneky) obalíme v proužku šunky, propíchneme párátkem a namočíme v těstíčku, které vymícháme z rozšlehaných vajec, mléka, vína, špetky soli a pepře, nasekané pažitky a petrželky, hladké mouky a nastrouhaného sýra. Na závěr šneky obalíme v nahrubo mleté strouhance a necháme je v chladu. Smažíme až těsně před podáváním, aby byli krásně křupaví. Servírujeme po šesti kusech a doplníme listovými saláty, pečivem a případně dozdobíme petrželkou.
Pokud všechny dušené šneky nespotřebujeme, je možné je uložit v mrazničce na pozdější použití.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/105-sneci-po-provensalsku/
Poslední tip, trik či komentář