reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sněhové noky se žloutkovou omáčkou

na noky:

  • 5 bílků
    200 g cukru krystal
    špetka soli
    1 lžička bílého vinného octa
    1 l polotučného mléka
    1 vanilkový lusk

na žloutkovou omáčku:

  • 5 žloutků
    150 g cukru krystal
    0,5 l smetany ke šlehání
    1 vanilkový lusk

Bílky s cukrem, špetkou soli a octem pomalu vyšleháme do pevné pěny. Mléko s vanilkou a trochou cukru přivedeme těsně pod bod varu, z bílkového sněhu pomocí dvou lžic vytvarujeme noky, které v mléce z obou stran velmi mírně prováříme, dokud se bílek nezatáhne a poté vložíme do mléka studeného, aby zchladly. Noky podáváme na žloutkové omáčce. Tu připravíme ze smetany smíchané s vanilkovými semínky a polovinou uvedené dávky cukru, kterou přivedeme k varu a zahustíme žloutky vyšlehanými se zbytkem cukru. Dezert ozdobíme lesním ovocem a snítkou máty.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/466-snehove-noky-se-zloutkovou-omackou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.