Ingredience
- krevety 3 kusy
- tygří kreveta 1 kus
- mořská řasa 1 dávka
- oříšek másla 1 dávka
- ledový salát 1 kus
- citron nebo limetka 1 dávka
Krevety omyjeme a vyloupeme. Potom rychle osmažíme na rozpáleném másle, přitom je zakápneme citrónovou šťávou. Dozdobíme a podáváme.
Sen o jednorožci
Ingredience:
- 4 žampiony,
- čtvrt lilku,
- 1 bílá ředkev,
- čerstvý rozmarýn,
- feferonky.dle chuti
Na sýrovou omáčku:
- 50 g nivy,
- 10 ml smetany,
- troška mléka
1. Žampiony očistíme, vykrojíme nohu, omastíme jim klobouky a dáme je do trouby péct na 150°C. Mezitím si nakrájíme lilek na proužky na plátky a nasolíme a necháme ho provětrat. Potom ho opečeme. Očistíme a oloupeme ředkev. Žampiony a lilek zalijeme omáčkou, doprostřed umístíme ředkev z důvodu tvaru a dozdobíme.
2. Na omáčku si nastrouháme nivu a na vymazané pánvi ji necháme roztéct. Zředíme ji smetanou či troškou mléka.
Zdroj: Snové hlavní chody; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/snove-hlavni-chody [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář