reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sogliola alla mugnaia

Mořský jazyk po mlynářsku

(1 porce)

  • 1 ks platýzovité ryby “mořský jazyk”
  • hladká mouka
  • rybí nebo zeleninový vývar
  • 2 citrony
  • 50 g másla
  • petrželka
  • olej extra virgin
  • sůl

Vykuchanou rybu očistíme tak, že ocásek namočíme do horké vody a pak už jednoduše odloupneme od ocasu kůži a stáhneme z obou stran. Rybu lehce obalíme v mouce a osmažíme na olivovém oleji. Pak ji vyndáme 
a do oleje nakapeme citronovou šťávu, přidáme asi naběračku vývaru 
a zredukujeme. Na závěr přidáme kousek másla a dochutíme solí.
Mořský jazyk servírujeme s omáčkou a nasekanou petrželkou.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Sogliola-alla-mugnaia/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.