reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hummus, Babagannus

Turecký humus a babaganuš

(4 porce)

  • 400 g cizrny v plechovce
    sezamová pasta Tahini
    sladká nebo pálivá paprika
    2 citrony
    2 stroužky česneku
    římský kmín
    1 kelímek řeckého jogurtu
    2 lilky
    piniové oříšky
    olej extra virgin
    sůl, pepř

Hummus:
Cizrnu rozmixujeme do krému a smícháme ji s dvěma naběračkami sezamové pasty, zakápneme olivovým olejem a přidáme asi 3 lžíce hustého řeckého jogurtu. Vše promícháme, dochutíme římským kmínem, solí a paprikou (podle chuti sladkou nebo pálivou). Na závěr přidáme prolisované 2 stroužky česneku, šťávu z jednoho citronu a ještě jednou dobře promícháme. Pastu při servírování ozdobíme cizrnou a mletou paprikou.

Babagannus:
Lilky je potřeba zbavit slupky. Jeden ze způsobů je nechat lilky opálit na sporáku, dokud nebudou měkké. Potom je snadno vydlabeme do mísy a postupujeme podobně jako u přípravy hummusu – přidáme sezamovou pastu, řecký jogurt, olivový olej a římský kmín. Dochutíme solí a pepřem a přidáme na sucho orestované piniové oříšky. Při servírování ozdobíme oříšky a zakápneme olivovým olejem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Hummus-Babagannus/

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 × dva =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.