reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šoldra neboli muřin

  • 20 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 100 g másla
  • 2 žloutky
  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky soli
  • 100 g šunky
  • 100 g uzeného vařeného bůčku
  • 100 g bílé klobásy
  • 1 vejce na potření

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou, uzeným bůčkem a bílou klobásou. Přehneme těsto z jedné a druhé strany jako závin, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Položíme na vymazaný smaltovaný plech a pečeme dozlatova. Pečeme 30−45 minut při teplotě 170 °C.

Zdroj: Šoldra neboli muřin; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1226 [On-line 22.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.