- 20 ml mléka
- 42 g droždí
- 100 g másla
- 2 žloutky
- 300 g polohrubé mouky
- ½ lžičky soli
- 100 g šunky
- 100 g uzeného vařeného bůčku
- 100 g bílé klobásy
- 1 vejce na potření
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a mouku. Vypracujeme tužší těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník o tloušťce asi 1 cm, který poklademe na silné plátky nakrájenou šunkou, uzeným bůčkem a bílou klobásou. Přehneme těsto z jedné a druhé strany jako závin, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Položíme na vymazaný smaltovaný plech a pečeme dozlatova. Pečeme 30−45 minut při teplotě 170 °C.
Zdroj: Šoldra neboli muřin; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1226 [On-line 22.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář