reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem

Suroviny:

  • 6 velkých jablek, oloupaných, zbavených jádřince a nakrájených na klínky
  • šťáva z 1 velkého citronu
  • 4 – 6 lžic medu, nebo podle chuti jablek
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka mletého hřebíčku
  • 1 lžička šťávy z jemně nastrouhaného zázvoru nebo 1/4 lžičky mletého
  • pár ostružin nebo máta na ozdobu

Postup: předehřejte troubu na 180 C. Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na dílky. Dílky jablek rozložte do zapékací mísy nebo pekáčku. Promíchejte s polovinou citronové šťávy, 2 lžícemi medu a kořením. Zakryjte alobalem a pečte doměkka, asi 30 minut. Nechte vychladnout a jablka rozmixujte na jemné pyré. Výrazně ochuťte dalším medem a citronovou šťávou a vmíchejte jemně nastrouhaný zázvor nebo z něj vymačkanou šťávu. ( používáte-li mletý sušený, přidejte ho již při pečení) Dejte zmrazit do plastové krabičky s víkem do mrazničky a během mrazení jakmile směs začne tuhnout, promíchejte a dejte opět ztuhnout. Opakujte alespoň třikrát, aby se porušily krystaly ledu a pak nechte zcela zmrznout. Před podáváním nechte chvíli povolit, směs naškrábejte lžící nebo promixujte a vraťte zpět na chvíli do mrazničky, je-li třeba. Sorbet pak vytvarujte zmrzlinovou lžící, vytvarujte kopečky a podávejte.

Něco navíc: pokud máte zmrzlinový strojek – udělejte sorbet v něm, jako zmrzlinu – je to nejjednodušší a nejrychlejší. Můžete podávat také s opraženými nasekanými lískovými ořechy.

Zdroj: Sorbet z pečených jablek se skořicí a zázvorem; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-pro-stihlou-linii-dobrou-naladu  [On-line 26.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.