Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g vykostěného králičího hřbetu,
- králičí ledvinky a játra,
- olivový olej,
- pepř,
- tymián,
- 1 cuketa,
- 4 cherry rajčata,
- 200 g lišek,
- 2 šalotky,
- olivový olej,
- 2 stroužky česneku na plátky,
- 100 ml smetany,
- 1 lžička dijonské hořčice,
- 1 lžička kaparů,
- sůl, pepř,
- petržel
Králičí hřbet překrájíme na menší kusy. Ledvinky a játra očistíme. Vnitřnosti pokapeme olejem a opepříme. Maso opepříme, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem.
Cukety nakrájíme na kostky. Rajčata a lišky pokrájíme na půlky. Šalotky na proužky. Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho a vsypeme cuketu. Orestujeme ji dozlatova. Přisypeme lišky, česnek a šalotku. Osolíme opepříme, promícháme, krátce orestujeme a vyndáme z pánve do misky.
Do pánve dáme králičí maso. Orestujeme ho, přidáme vnitřnosti a zalijeme smetanou. Přisypeme orestovanou zeleninu. Přidáme hořčici, kapary, pokrájená rajčata a nasekanou petržel. Osolíme a opepříme.
Servírujeme se salátem a francouzskou bagetkou.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/sote-z-kralika-19-11-2009.html
Poslední tip, trik či komentář