reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Soté z králíka

Na 4 porce potřebujeme:

  • 400 g vykostěného králičího hřbetu,
  • králičí ledvinky a játra,
  • olivový olej,
  • pepř,
  • tymián,
  • 1 cuketa,
  • 4 cherry rajčata,
  • 200 g lišek,
  • 2 šalotky,
  • olivový olej,
  • 2 stroužky česneku na plátky,
  • 100 ml smetany,
  • 1 lžička dijonské hořčice,
  • 1 lžička kaparů,
  • sůl, pepř,
  • petržel

Králičí hřbet překrájíme na menší kusy. Ledvinky a játra očistíme. Vnitřnosti pokapeme olejem a opepříme. Maso opepříme, osolíme, posypeme tymiánem a pokapeme olejem.

Cukety nakrájíme na kostky. Rajčata a lišky pokrájíme na půlky. Šalotky na proužky. Na pánev vlijeme olej, rozpálíme ho a vsypeme cuketu. Orestujeme ji dozlatova. Přisypeme lišky, česnek a šalotku. Osolíme opepříme, promícháme, krátce orestujeme a vyndáme z pánve do misky.

Do pánve dáme králičí maso. Orestujeme ho, přidáme vnitřnosti a zalijeme smetanou. Přisypeme orestovanou zeleninu. Přidáme hořčici, kapary, pokrájená rajčata a nasekanou petržel. Osolíme a opepříme.

Servírujeme se salátem a francouzskou bagetkou.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/sote-z-kralika-19-11-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.