4 porce
- ¼ kg bílých fazolí
- ½ kg telecího masa
- ½ kg hub
- 30 dkg uzené měkké klobásy
- 1 kořen petržele
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 2 cibule
- 1 paprikový lusk
- 1 rajče
- olej
- sůl
- pepř
- chilli koření
Nadrobno nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přihodíme nakrájené maso a osmahneme ho. Podlijeme vodou a vhodíme předem namočené fazole. Obyčejné fazole můžeme podle potřeby nahradit i nakládanými pikantními fazolemi s chilli (2 až 3 konzervy).
Až budou fazole téměř měkké, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a nakonec přihodíme do polévky také na kousky rozkrájené houby a na kolečka nakrájenou uzenou klobásu.
Až budou všechny suroviny dostatečně měkké, připravíme česnekovou zásmažku a polévku zahustíme. Pokud na přípravu polévky použijeme fazole z konzervy, zásmažku potřebovat nebudeme.
Jestliže na přípravu tohoto pokrmu použijeme větší množství vody, konečným výsledkem bude polévka, v případě, že vody bude méně, můžeme pikantní fazolovou směs servírovat jako hlavní jídlo.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3563
Poslední tip, trik či komentář