2 porce
Ingredience
- 500 g větších brambor
- 200 g vyloupaného hrášku
- 200 g hrášku i s lusky
- 2 dl rostlinného oleje
- 7 vajec
- 1 větší cibule
- Petržel
- Sůl
- Pepř
Brambory nakrájíme na kostičky a propláchneme je v sítu. Cibuli nakrájíme na plátky, petržel nasekáme najemno. Na pánvi si rozpálíme olej. Vsypeme do něj kostičky a restujeme je přibližně 7 minut. Vsypeme cibuli a pokračujeme, dokud brambory nezměknou.
Mezitím do misky vyklepneme vejce. Přisypeme do nich nasekanou petržel, přidáme pepř, sůl, a poté vše rozšleháme. Z opečených brambor slijeme přebytečný tuk. Vrátíme je na oheň, přidáme do nich hrášek a rozšlehané vejce. První stranu opékáme zhruba 5 minut. Tortillu obrátíme pomocí talíře. Dopečeme ji, vypneme plotnu a necháme v teple dojít.
Cukrové lusky můžeme jíst syrové, nemají totiž vlákna jako klasický hrášek.
Zdroj: Španělská bramborová tortilla s hráškem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1673-spanelska-bramborova-tortilla-s-hraskem/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář