reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček

  • hovězí plátky (zadní nebo roštěná)
    vejce vařená natvrdo
    párky
    okurky
    slanina
    cibule
    hovězí vývar
    plnotučná hořčice
    olej
    jíška
    sůl
    pepř

Maso naklepeme na co největší plátky, každý osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Přidáme čtvrtku vejce, kousek párku, cibule, okurky a špalík slaniny. Pevně smotáme a naskládáme těsně vedle sebe do pekáčku vymazaného olejem tak, aby spoj masa byl vespod. Ptáčky potřeme olejem i shora a zapečeme v troubě při 170 stupních asi 30 – 40 minut.
Než se maso zatáhne, připravíme si základ na omáčku: nakrájenou slaninu opražíme, část odebereme na později a ke zbytku přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli. Tu osmažíme do tmava. Přidáme hořčici, orestujeme, zalijeme vývarem, krátce provaříme a dochutíme pepřem a solí. Základem na omáčku přelijeme ptáčky, přiklopíme je a dusíme v troubě. Asi po hodině a půl je vyjmeme, šťávu provaříme, zahustíme jíškou, promixujeme a na závěr přidáme kousky opražené slaniny. Podáváme s rýži, do které můžeme přimíchat hrášek.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/236-spanelsky-ptacek/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.