reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček

Ingredience

  • zadní hovězí maso 5 plátků
  • šunkové klobásy 2 kusy
  • uzená slanina 200 g
  • vejce natvrdo 2 kusy
  • kysaná okurka 3 kusy
  • cibule 2 kusy
  • horčice 1 balení
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • čerstvý tymián 1 špetka
  • sádlo 1 dávka
  • hladká mouka na zahuštění omáčky 1 dávka

na knedlíky

  • starší rohlíky 4 kusy
  • mouka 1 kg
  • vejce 1 kus
  • kvasnice 1 balení
  • prášek do pečiva 1 balení
  • sůl 1 špetka

1. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Pomažeme hořčicí a pokryjeme kousky slaniny, klobásy, vařenými vejci a kousky okurky. Maso zamotáme do závitku a svážeme nití. Na sádle si zpěníme cibuli, přidáme připravené ptáčky, které orestujeme ze všech stran. Zalijeme vodou a okořeníme. Dusíme doměkka. Uvařené ptáčky vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Podáváme s houskovým knedlíkem.

2. Z kvasnic a trochy vody si uděláme kvásek. Rohlíky nakrájíme na kostky, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva, sůl a kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta uděláme knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany cca 10min. Po uvaření knedlíky propícháme špejlí, aby ušla pára a knedlík se nesrazil. Potřeme rozpuštěným sádlem, aby se nelepil, a nakrájíme je nití nebo kráječem.

Zdroj: Španělský ptáček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelsky-ptacek [On-line 28.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.