Suroviny
- hovězí zadní 1 kg
- vejce 3 ks
- sůl
- pepř
- hořčice
- anglická slanina 100 g
- naložené okurky
- olej nebo sádlo
Bramborová kaše:
- brambory 2 kg
- mléko 1 l
- kus másla
- sůl
Z hovězího masa si uděláme plátky, které dobře vyklepeme,opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Naporcujeme vejce uvařená natvrdo, přidáme pokrájenou okurku a kus slaniny – vše zabalíme v závitek, který zajistíme, aby nevypadla náplň. Ptáčky opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, doděláme omáčku.
Podáváme s bramborovou kaší a kysanou okurkou. Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě a dobře je rozšleháme s horkým mlékem, které přidáváme postupně, a kusem másla.
Zdroj: Španělský ptáček, bramborová kaše, okurek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelsky-ptacek-bramborova-kase-okurek [On-line 04.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář