reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček, bramborová kaše, okurek

Suroviny

  • hovězí zadní 1 kg
  • vejce 3 ks
  • sůl
  • pepř
  • hořčice
  • anglická slanina 100 g
  • naložené okurky
  • olej nebo sádlo

Bramborová kaše:

  • brambory 2 kg
  • mléko 1 l
  • kus másla
  • sůl

Z hovězího masa si uděláme plátky, které dobře vyklepeme,opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Naporcujeme vejce uvařená natvrdo, přidáme pokrájenou okurku a kus slaniny – vše zabalíme v závitek, který zajistíme, aby nevypadla náplň. Ptáčky opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, doděláme omáčku.

Podáváme s bramborovou kaší a kysanou okurkou. Oloupané brambory uvaříme doměkka v osolené vodě a dobře je rozšleháme s horkým mlékem, které přidáváme postupně, a kusem másla.

Zdroj: Španělský ptáček, bramborová kaše, okurek; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelsky-ptacek-bramborova-kase-okurek  [On-line 04.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.