reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček s rýží, okurkami a zelným salátem

  • 500 g zadního hovězího
  • 1 cibule
  • 150 g šunky
  • 150 g slaniny
  • 2 vejce
  • hořčice
  • okurky ve sladkokyselém nálevu
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • rýže
  • kari koření
  • zelený hrášek
  • petrželová nať
  • 1 červené hlávkové zelí
  • cibulka
  • cukr, sůl, ocet

Hovězí maso nasolíme, přidáme trochu pepře, potřeme hořčicí a necháme hodinku odležet v lednici. Potom tvoříme závitky, do kterých vkládáme šunku, slaninu, vejce a okurky. Na tuku osmažíme cibuli dozlatova a dáme na ni péct maso. Dusíme do změknutí.

Poté závitky vytáhneme a vydušenou šťávu zahustíme moukou. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Závitky dáme do zapékací mísy, zalijeme hotovou šťávou, přidáme kousek másla a dáme do vyhřátě trouby asi na 15 minut. Uvaříme tři druhy rýže. Jednu čistou, do které po uvaření nakrájíme zelenou petržel. Do druhé přidáme při vaření lžičku kari koření, třetí typ vaříme se zeleným hráškem.

Červené hlávkové zelí necháme asi 3 minuty projít varem. Nastrouháme, přidáme cibulku, osmaženou slaninu a dochutíme cukrem, solí a octem. A salát je hotový.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelsky-ptacek-s-ryzi [On-line 8.2,2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.