Suroviny:
- 1 kg telecího karabáčku
- blumy
- zázvor
- mletá skořice
- hřebíček
- plochá petržel
- sušené švestky
- rozinky
- sušená šunka
- červený vinný ocet
- olivový olej
- sůl, bílý pepř
- červené těžší víno (sicilské)
- cukr
- přepuštěné máslo
- baby karotka
- rýže
- hroznové víno
Na oleji opečeme ze všech stran osolený a opepřený telecí karabáček. Přidáme sušenou šunku, rozinky, zázvor, skořici a víno.
Do mísy dáme blumy, sušené švestky, rozinky, karotku, přepuštěné máslo, červené víno, zázvor, špetku cukru, sůl, skořici, tlučený hřebíček a vinný ocet.
Maso a vše z pánve přidáme do mísy, zalijeme ještě vínem, posypeme petrželí a pečeme na 150°C hodinu, poté stáhneme na 85°C a pečeme další hodinu. Před koncem ještě podlijeme vínem.
Zbytek karotky orestujeme na másle s cukrem, použijeme na ozdobu. Podáváme s hroznovou rýží.
Zdroj: SPECIALITA OSOBNÍHO KUCHAŘE PAPEŽE JULIUSE III. BARTOLOMĚJE SCAMPIHO; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář