reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SPECIALITA OSOBNÍHO KUCHAŘE PAPEŽE JULIUSE III. BARTOLOMĚJE SCAMPIHO

Suroviny:

  • 1 kg telecího karabáčku
  • blumy
  • zázvor
  • mletá skořice
  • hřebíček
  • plochá petržel
  • sušené švestky
  • rozinky
  • sušená šunka
  • červený vinný ocet
  • olivový olej
  • sůl, bílý pepř
  • červené těžší víno (sicilské)
  • cukr
  • přepuštěné máslo
  • baby karotka
  • rýže
  • hroznové víno

Na oleji opečeme ze všech stran osolený a opepřený telecí karabáček. Přidáme sušenou šunku, rozinky, zázvor, skořici a víno.
Do mísy dáme blumy, sušené švestky, rozinky, karotku, přepuštěné máslo, červené víno, zázvor, špetku cukru, sůl, skořici, tlučený hřebíček a vinný ocet.
Maso a vše z pánve přidáme do mísy, zalijeme ještě vínem, posypeme petrželí a pečeme na 150°C hodinu, poté stáhneme na 85°C a pečeme další hodinu. Před koncem ještě podlijeme vínem.
Zbytek karotky orestujeme na másle s cukrem, použijeme na ozdobu. Podáváme s hroznovou rýží.

Zdroj: SPECIALITA OSOBNÍHO KUCHAŘE PAPEŽE JULIUSE III. BARTOLOMĚJE SCAMPIHO; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info  [On-line 30.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.