reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špekáčky na černém pivu

4 porce

  • 4 špekáčky
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 kapie
  • 100 g čerstvého bílého zelí
  • 4 menší brambory vařené ve slupce
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce cukru
  • 100 g rajského protlaku
  • 20 cherry rajčátek
  • 300 ml černého piva
  • hrst petrželky
  • sůl
  • pepř

Špekáčky podélně rozkrojíme a svrchu je nařežeme do mřížky.

Zeleninu nakrájíme na větší kousky – cibuli na klínky, česnek na plátky, kapii a zelí na kostky, brambory na kolečka.

Na sádle opečeme nejprve špekáčky, vyjmeme je a ve výpeku opečeme zeleninu, zasypeme cukrem, když se rozpustí, vmícháme rajský protlak, osmahneme, podlijeme pivem, vložíme zpět špekáčky, zaklopíme a dusíme 5 minut.

Těsně před podáváním dochutíme solí a pepřem, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčátka a sekanou petrželku.

Zdroj: Špekáčky na černém pivu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1755-spekacky-na-cernem-pivu/  [On-line 13.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.