reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špekové knedlíky

4−6 porcí

Knedlíky

  • 250 g anglické slaniny vcelku
  • 1 lžíce sádla
  • 4 starší housky
  • 400 g hrubé mouky
  • asi 3 dl vody
  • sůl
  • hrst petrželky

Zelí

  • 1 cibule
  • slunečnicový olej
  • 1 lžička celého kmínu
  • 500 g kysaného zelí
  • cukr
  • sůl
  • voda na podlití

Na podávání

  • 1 velká cibule
  • olej

Slaninu nakrájíme na kostičky a v hlubší pánvi vypečeme (pokud není příliš prorostlá tukem, přidáme sádlo), poté stáhneme z ohně. Ke slanině přidáme na kostičky nakrájené housky, promícháme a necháme tuk prosáknout do housek.

Z hrubé mouky, trochy soli a vody vymícháme polohusté těstíčko, do něj vmícháme housku se slaninou, přidáme hrst nasekané petrželky a necháme 15 minut odpočinout.

Z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíky o průměru asi 7 cm, ruce si přitom namáčíme ve studené vodě.

Knedlíky vaříme v osolené vodě 10−12 minut, po vyjmutí je roztrhneme napůl a podáváme je se zelím, přelité dozlatova osmaženou cibulkou.

Zdroj: Špekové knedlíky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1212 [On-line 23.02.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.