Ingredience
- 500 g toastového chleba
- 100 g hrubé mouky
- 200 ml mléka
- Listová petržel
- Mořská sůl
- Pepř
- 1 vejce
- Vypečená slanina s cibulí
V míse promícháme jeden díl mléka a na kostičky nakrájený chléb. Poté přidáme vypečenou slaninu a petrželku a opět promícháme.
Do druhé mísy si dáme druhý díl mléka a mouku. Vyšleháme a přidáme vejce, sůl a pepř. Promícháme a vlijeme do první mísy.
Ze směsi vypracujeme těsto a z něj kuličky. Vaříme je na páře 10 až 15 minut.
Zdroj: Špekový knedlík; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2273-spekovy-knedlik/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář