reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeský guláš

Ingredience

  • 600 g hovězího zadního
  • 600 g cibule
  • Olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 l hovězího vývaru
  • Gulášová směs
  • Mořská sůl
  • Pepř
  • Chilli paprička
  • Rajčatový protlak

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme propasírovaný česnek. Mezitím si opepříme, osolíme a okmínujeme kostky masa. Až bude cibulka zlatohnědá, maso dáme do hrnce, rozložíme ho a necháme v klidu. Přidáme opět trochu kmínu, promícháme a znovu necháme chvíli v klidu. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, přidáme česnek a rajčatový protlak a přisypeme majoránku. Hrnec sundáme z ohně, přisypeme papriku a promícháme. Poté ho vrátíme na oheň, vsypeme mouku, zalijeme vývarem a přisypeme gulášové koření a nakrájenou chilli papričku. Vaříme hodinu a půl na mírném ohni.

Zdroj: Staročeský guláš; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2272-starocesky-gulas/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.