Ingredience
- Špenát (klidněi mražený) 500 g
- pepř a sůl 1 špetka
- smetana 1 kus
- česnek dle chuti 1 dávka
- ořech másla 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
- špetka cukru 1 dávka
- kostka slepičího bujonu 1 kus
- kostka zeleninového bujonu 1 kus
- trocha vyšlehané šlehačky na ozdobu 1 dávka
V hrnci si dáme rozehřát kostičku másla, přidáme mouku, aby nám vznikla jíška, tu zalijeme vřelou vodou, mícháme. Přidáme špenát, kostky bujonu a koření, necháme provařit, ke konci přidáme smetanu s trochou mouky na zahuštění a necháme opět provařit. Úplně nakonec přidáme česnek na dochucení. Polévku rozmixujeme a podáváme s kapkou vyšlehané šlehačky a s opraženou houstičkou.
Zdroj: Špenátová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-polevka [On-line 23.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář