reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátová roláda

Suroviny
Těsto:

  • špenátový protlak 400 g
  • polohrubá mouka 120 g
  • česnek 2-3 stroužky
  • vejce 3 ks
  • sůl
  • pepř

Náplň:

  • tavený sýr 120 g
  • žervé, pomazánkové máslo nebo jiný čerstvý tvarohový sýr 130 g
  • máslo 125 g
  • vejce, natvrdo 1-2 ks
  • cibule 1 ks
  • uzený losos

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh.

Do povoleného špenátového protlaku vmícháme vaječné žloutky, prolisovaný česnek a mouku, ochutíme solí a pepřem. Nakonec do směsi zapracujeme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

Na plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme připravenou špenátovou hmotu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°Casi na 12 minut, pak základ rolády vytáhneme z trouby a necháme chvíli odpočinout a mírně prochladnout, ještě teplé těsto i s papírem na pečení pak svineme do rolády a necháme úplně vystydnout.

Mírně změklé máslo smícháme se sýry, nastrouhaným vejcem uvařeným natvrdo, oloupanou, a nadrobno nasekanou cibulí, náplň ještě ochutíme solí.

Připravenou roládu rozvineme, papír opatrně sundáme a těsto potřeme sýrovým krémem a u kraje, který bude po zavinutí středový, poklademe proužky uzeného lososa, nebo tenké tyčinky očištěné mrkve, okapané kapie apod.

Roládu zavineme a necháme v lednici ztuhnout, pak ji nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Zdroj: Špenátová roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-rolada-3  [On-line 02.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.