reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jemná zeleninová polévka

Suroviny

  • větší mrkev 2 ks
  • petržel 1 ks
  • celer 1/4 ks
  • nať z celeru či petržele
  • hrášek dle chuti
  • hrubá mouka 1 hrnek
  • vejce 2 ks
  • zeleninový vývar
  • máslo 125 g
  • sůl
  • pepř sečuánský 1 lžíce
  • muškátový oříšek

Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle.Na polovinu zpěněného másla dáme zeleninu a orestujeme, až pustí barvu, pak zalijeme vývarem. Ochutíme solí pepřem a muškátovým květem a necháme provařit. Mezitím si připravíme z jednoho vejce a hrubé mouky drobení, vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme na hrubém struhadle. Drobení osmažíme dozlatova na zbylém másle. Zavářku přidáme do polévky, povaříme a do polévky můžeme ještě vmíchat jedno vejce. Těsně před podáváním přidáme do polévky najemno nasekanou zelenou nať.

Zdroj: Jemná zeleninová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jemna-zeleninova-polevka  [On-line 02.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.