- sůl 1 lžička
- máslo 40 g
- pepř černý mletý 1 špetka
- čerstvý špenát 300 g
- hladká mouka 1 lžíce
- vývar 1 kostka nebo domácí vývar
- voda 1.5 l
- smetana na vaření 100 ml
- křepelčí vejce 10 kusů
Rozpustíme máslo a zaprášíme je lžící hladké mouky. Vymícháme jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme, necháme povařit, přidáme kostku bujonu a znova povaříme. Mezitím ve vedlejším hrnci uvaříme špenátové listy doměkka. Netrvá to dlouho. Uvařený špenát nasekáme, polovinu listů dáme do hrnce s polévkou a rozmixujeme.
Druhou polovinu necháme pouze drobně nasekanou. Opět povaříme, osolíme, opepříme a na závěr přidáme smetanu. Polévku podáváme s křepelčími vejci uvařenými natvrdo.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-polevka-s-krepelcimi-vejci [on-line 23.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář