reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátová s křepelčími vejci

  • sůl 1 lžička
  • máslo 40 g
  • pepř černý mletý 1 špetka
  • čerstvý špenát 300 g
  • hladká mouka 1 lžíce
  • vývar 1 kostka nebo domácí vývar
  • voda 1.5 l
  • smetana na vaření 100 ml
  • křepelčí vejce 10 kusů

Rozpustíme máslo a zaprášíme je lžící hladké mouky. Vymícháme jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme, necháme povařit, přidáme kostku bujonu a znova povaříme. Mezitím ve vedlejším hrnci uvaříme špenátové listy doměkka. Netrvá to dlouho. Uvařený špenát nasekáme, polovinu listů dáme do hrnce s polévkou a rozmixujeme.

Druhou polovinu necháme pouze drobně nasekanou. Opět povaříme, osolíme, opepříme a na závěr přidáme smetanu. Polévku podáváme s křepelčími vejci uvařenými natvrdo.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatova-polevka-s-krepelcimi-vejci [on-line 23.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.