reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátové ravioly s ragú z oliv

Na 4 porce potřebujeme:

Na těsto:

  • 50 g rozmixovaných listů mraženého špenátu,
  • 0,3 kg hladké mouky,
  • 4 žloutky,
  • špetku soli

Na ragú:

  • ½ cukety,
  • 50 g černých oliv,
  • 100 g sušených rajčat,
  • 6 ks artičoků,
  • 1 lžíci kapari,
  • 12 cherry rajčat,
  • 2 stroužky česneku,
  • 3 snítky tymiánu,
  • ½ svazku čerstvé bazalky,
  • 1 šalotku,
  • olivový olej,
  • 12 ks očištěných a oloupaných ocasů z tygřích krevet
  • archivní balzamikový ocet – na dochucení
  • sůl, pepř

Připravíme nudlové těsto – mouku, sůl, špenátové pyré, smícháme v kuchyňském hnětači a za postupného přilévání žloutků připravíme tužší, dobře propracované těsto, které překryjeme plastovou folií a necháme cca 1 hodinu proležet v lednici.
Mezi tím připravíme ragú. Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu. Přidáme pokrájenou šalotku, česnek a tymián a postupně ostatní najemno nakrájené suroviny. Poslední přidáme překrájenou bazalku a cherry tomaty. Pak dochutíme solí a pepřem.
Těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého tvarujeme ravioly, které plníme připraveným ragú.
Ravioly vaříme v osolené vodě cca 4 minuty. Vařené těstoviny smícháme s připraveným ragú a podáváme s krevetami a čerstvou bazalkou. Lehce pokapeme balzamikovým octem

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spenatove-ravioly-s-ragu-z-oliv-21-9-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.