Na 4 porce potřebujeme:
Na těsto:
- 50 g rozmixovaných listů mraženého špenátu,
- 0,3 kg hladké mouky,
- 4 žloutky,
- špetku soli
Na ragú:
- ½ cukety,
- 50 g černých oliv,
- 100 g sušených rajčat,
- 6 ks artičoků,
- 1 lžíci kapari,
- 12 cherry rajčat,
- 2 stroužky česneku,
- 3 snítky tymiánu,
- ½ svazku čerstvé bazalky,
- 1 šalotku,
- olivový olej,
- 12 ks očištěných a oloupaných ocasů z tygřích krevet
- archivní balzamikový ocet – na dochucení
- sůl, pepř
Připravíme nudlové těsto – mouku, sůl, špenátové pyré, smícháme v kuchyňském hnětači a za postupného přilévání žloutků připravíme tužší, dobře propracované těsto, které překryjeme plastovou folií a necháme cca 1 hodinu proležet v lednici.
Mezi tím připravíme ragú. Na olivovém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu. Přidáme pokrájenou šalotku, česnek a tymián a postupně ostatní najemno nakrájené suroviny. Poslední přidáme překrájenou bazalku a cherry tomaty. Pak dochutíme solí a pepřem.
Těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého tvarujeme ravioly, které plníme připraveným ragú.
Ravioly vaříme v osolené vodě cca 4 minuty. Vařené těstoviny smícháme s připraveným ragú a podáváme s krevetami a čerstvou bazalkou. Lehce pokapeme balzamikovým octem
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/spenatove-ravioly-s-ragu-z-oliv-21-9-2010.html
Poslední tip, trik či komentář