Suroviny
- kulatozrná rýže 3 hrnky
- permezán 100 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
- špenát 450 g
- smetana
- cibule 1 ks
- česnek
- zeleninový vývar
Na olivovém oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme rýži a lehce osmahneme. Zalejeme zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí rýže. Dle potřeby doléváme vývar. Odstátý špenát, zbavený vody, přidáme do rýže, podle chuti přidáme drcený česnek a zalijeme smetanou. Dochutíme solí a pepřem, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Zdroj: Špenátové rizoto s parmezánem a rukolou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatove-rizoto-s-parmezanem-rukolou [On-line 02.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář