Ingredience
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 100 g másla
- 50 g hladké mouky
- ¾ l zeleninového vývaru
- ¼ l sójové alternativy ke smetaně
- Česneková sůl
- 200 g čerstvého sýra
- 2 žloutky
- 60 g polohrubé mouky
- Sůl
Cibuli nakrájíme a orestujeme na másle. Přisypeme hladkou mouku a vytvoříme jíšku, do níž za stálého míchání přiléváme vývar. Polévku provaříme a ke konci do ní přidáme špenát.
Pak polévku ochutíme česnekovou solí a začneme mixovat. Během mixování přiléváme sójovou alternativu ke smetaně. Servírujeme s nočky.
Noky:
Smícháme sýr, žloutky a polohrubou mouku. Z hmoty vytvarujeme nočky, které dáme vařit. Vyndáme je minutu poté, co vyplavou.
Zdroj: Špenátový krém se sýrovými nočky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2492-spenatovy-krem-se-syrovymi-nocky/ [On-line 29.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář