reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový quiche

na těsto:

  • 280 g hladké mouky
    165 g másla
    8 lžic vody
    špetka soli

na náplň:

  • 300 g špenátu
    120 g hub
    120 g másla
    1 cibule
    3 stroužky česneku
    170 g sýra feta
    240 g sýra čedar
    4 vejce
    240 ml smetany
    sůl
    pepř

Z mouky, másla a špetky soli uhněteme za postupného přilévání vody vláčné těsto. To necháme v chladu odležet, poté ho propracujeme a na pomoučeném vále z něj vyválíme tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu či malé jednoporcové formičky, a můžeme začít s plněním. Na to budeme potřebovat náplň, kterou připravíme následujícím způsobem:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Pak přijde na řadu špenát a kousky hub, opět krátce orestujeme, opepříme, osolíme a smícháme s nastrouhaným sýrem feta a polovinou nastrouhaného čedaru. Na závěr přidáme vyšlehaná vejce, do kterých jsme vmíchali smetanu, a vzniklou směsí naplníme formičky vyložené těstem. Pečeme při 190 stupních zhruba patnáct minut, dokud quiche uprostřed neztuhne, poté ho posypeme zbytkem strouhaného čedaru a dopečeme, což může trvat až půl hodiny.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/346-spenatovy-quiche/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.