na těsto:
- 280 g hladké mouky
165 g másla
8 lžic vody
špetka soli
na náplň:
- 300 g špenátu
120 g hub
120 g másla
1 cibule
3 stroužky česneku
170 g sýra feta
240 g sýra čedar
4 vejce
240 ml smetany
sůl
pepř
Z mouky, másla a špetky soli uhněteme za postupného přilévání vody vláčné těsto. To necháme v chladu odležet, poté ho propracujeme a na pomoučeném vále z něj vyválíme tenký plát, kterým vyložíme koláčovou formu či malé jednoporcové formičky, a můžeme začít s plněním. Na to budeme potřebovat náplň, kterou připravíme následujícím způsobem:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a krátce orestujeme. Pak přijde na řadu špenát a kousky hub, opět krátce orestujeme, opepříme, osolíme a smícháme s nastrouhaným sýrem feta a polovinou nastrouhaného čedaru. Na závěr přidáme vyšlehaná vejce, do kterých jsme vmíchali smetanu, a vzniklou směsí naplníme formičky vyložené těstem. Pečeme při 190 stupních zhruba patnáct minut, dokud quiche uprostřed neztuhne, poté ho posypeme zbytkem strouhaného čedaru a dopečeme, což může trvat až půl hodiny.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/346-spenatovy-quiche/
Poslední tip, trik či komentář