reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špenátový slaný koláč s fetou

Ingredience
těsto:

  • máslo 150 g
  • sůl 1 špetka
  • voda 100 ml
  • hladká mouka 300 g

náplň:

  • mražené špenátové kostky 1 sáček
  • půl cibule 1 dávka
  • česnek 1 stroužek
  • vejce 1 kus
  • smetana na vaření 150 ml
  • sýr feta 1 kostka
  • olivový olej 1 dávka

1. Mouku osolíme a zpracujeme s vodou a máslem, změklým při pokojové teplotě, v hladké těsto. Těsto necháme 10 minut v lednici vychladnout a odležet.

2. Mezitím si připravíme náplň. Nadrobno nakrájíme cibuli a na olivovém oleji ji necháme zesklovatět ve středně velkém hrnci. Přidáme špenát, stáhneme oheň, přiklopíme pokličkou a necháme ho dusit. Mezitím si vyválíme těsto a vytlačíme ho do koláčové formy. Propícháme ho trochu vidličkou, aby se v troubě nenafouklo, a dáme na chvíli předpéct, až maličko zezlátne (jen na 5 -10 minut). Když špenát povolí, vymačkáme k němu jeden stroužek česneku, trochu osolíme a ještě chvíli podusíme. Vedle do misky rozklepneme vajíčko, rozkvedláme ho se špetkou soli a pepře, přilijeme smetanu a nakonec přidáme nadrolenou nebo nastrouhanou fetu.

3. Vytáhneme z trouby předpečené těsto a formu naplníme špenátem a nakonec vše rovnoměrně zalijeme vaječno-smetanovou směsí. Dáme znova péct, dokud není vše krásně křupavé.

4. Podáváme se sezonním listovým nebo míchaným salátkem, svlaženým olivovým olejem.

Zdroj: Špenátový slaný koláč s fetou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-slany-kolac-s-fetou  [On-line 14.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.