reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špízy v pivním těstíčku s bramborem a česnekovým dresinkem

  • 500 g kuřecího a vepřového masa
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 kg brambor
  • 400 g slaniny
  • 1 Hermelín
  • 1 paprika červená
  • 2 cibule

Těstíčko

  •  vejce
  • 100 ml piva
  • 2 lžíce hořčice
  • 3 lžíce Solamylu
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíce hladké mouky na zahuštění
  • 2 stroužky česneku

Česnekový dresink

  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 0,5 kelímku bílého jogurtu
  • 1–2 stroužky česneku
  • 0,5 lžičky soli
  • špetka pepře

Maso nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme asi 4 hodiny uležet. Poté připravíme špízy. Jehlice potřeme olejem, aby šlo maso dobře sundat. Na špíz střídavě napichujeme maso, nakrájenou cibuli, silnější plátky slaniny a kusy papriky.

Na těstíčko smícháme vejce, pivo, hořčici, Solamyl, sójovou omáčku a mléko. Dle chuti osolíme a opepříme. Poté přidáme hladkou mouku, aby těstíčko nebylo moc řídké, a prošleháme je metličkou.

Špízy nejprve obalíme v polohrubé mouce, aby těstíčko lépe drželo, pak teprve namočíme do těstíčka. Takto připravené špízy vyrovnáme do pekáčku a na tři hodiny dáme uležet do lednice. Pak stejnoměrně usmažíme v rozpáleném oleji.

Brambory na přílohu nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím smícháme zakysanou smetanu, jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a podáváme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spizy-v-pivnim-testicku-s-bramborem-cesnekovym-dresinkem [On-line 25.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.