reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srbská krkovice a karlovarský knedlík

Suroviny

  • vepřová krkovice 1 kg
  • paprika 100 g
  • rajče 100 g
  • cibule 100 g
  • rajčatový protlak 1 ks
  • sádlo 1 lžíce
  • mouka trochu
  • sůl
  • pálivá paprika
  • sladká paprika
  • majoránka
  • ocet

Karlovarský kedlík

  • bílé pečivo 500 g
  • vejce 3 ks
  • máslo 70 g
  • hrubá mouka 500 g
  • plnotučné mléko 200 ml
  • sůl
  • petržel

Krkovici nakrájíme na plátky, do hrnce dáme trochu sádla a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme krkovici, necháme zatáhnout, přilijeme horkou vodu a dusíme asi hodinu. Než maso změkne, omyjeme si a pokrájíme zeleninu, kterou vložíme do hrnce k téměř měkkému masu spolu s rajčatovým protlakem. Nakonec dochutíme solí, pálivou a sladkou paprikou, majoránkou, popřípadě trochou octa.
Karlovarský knedlík: Rohlíky pokrájíme na kostičky, rozehřejeme máslo spolu s mlékem a nalejeme na kostičky, aby se nasákly. Oddělíme si bílky od žloutků. Žloutky spojíme spolu s moukou, solí, pokrájenou petrželkou, přidáme k namočeným rohlíkům, promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, pomalu a jemně smícháme s těstem a necháme pět minut odpočinout. Vytvoříme šišky, vložíme je do zapékací misky, přidáme trochu vody a dáme do trouby péct na 180 stupňů C.

Zdroj: Srbská krkovice a karlovarský knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/srbska-krkovice-karlovarsky-knedlik  [On-line 26.09.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.