6 porcí
Další prostá a dokonalá kombinace ingrediencí. Klasickou recepturu se sterilovanými kapiemi jsme doplnili o čerstvé papriky kvůli barvě i chuti pokrmu. Pochutnejte si na dobrých kotletkách, které jsou správě připravené, až se maso od kosti lehce odlupuje a v ústech se rozpadá.
- 6 vepřových kotlet
- 1 velká cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- asi 500 ml masového vývaru,
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 300 g sterilovaných kapií
- olej
- mletý pepř
- sůl
příloha – rýže
Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme okraje, aby se nám při pečení nekroutily, opepříme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme a vyjmeme.
Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na klínky, po cibuli osmahneme na nudličky nakrájené papriky (čerstvé i kapie), zarestujeme rajský protlak, zalijeme vývarem, vložíme zpět kotlety a dusíme doměkka. Na závěr ještě dochutíme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Srbské vepřové žebírko; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1035 [On-line 16.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář