reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí na paprice s domácími nudlemi

6−8 porcí
Nepřekonatelný pokrm, který vyniká svojí jemností a lahodnou chutí. Omáčka je smetanová s jemně navinulou chutí. K poctivě připravenému masu perfektně ladí jemné domácí nudle.

  • 1 kg telecí plece bez kosti nebo telecího ořezu
  • olej
  • 200 g cibule
  • 1 lžíce červené mleté papriky
  • asi ¾ litru vody
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • citrón
  • sůl
  • petrželka

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme cibuli dosklovata, na ni osmahneme maso, přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, zalijeme vodou nebo vývarem a zakryté dusíme. Když je maso téměř měkké, zahustíme máslem utřeným s moukou a ještě dvacet minut povaříme. Na závěr zjemníme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou a solí. Podáváme s domácími nudlemi a sypeme sekanou petrželkou.

Domácí nudle

  • 360 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2−3 lžíce vody

Těsto na nudle připravíme jednoduchým způsobem – promícháme a prohněteme mouku s vejci a vodou. Těsto je tužší, necháme ho čtvrt hodiny odpočinout pod miskou nebo kastrolem, poté z něj vyválíme tenkou placku, necháme oschnout, nakrájíme širší nudle, necháme opět chvíli proschnout a zaváříme v osolené vodě.

Scedíme, krátce propláchneme čistou vodou a podáváme.

Zdroj: Telecí na paprice s domácími nudlemi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1036 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.