reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Srbské vepřové žebírko

6 porcí
Další prostá a dokonalá kombinace ingrediencí. Klasickou recepturu se sterilovanými kapiemi jsme doplnili o čerstvé papriky kvůli barvě i chuti pokrmu. Pochutnejte si na dobrých kotletkách, které jsou správě připravené, až se maso od kosti lehce odlupuje a v ústech se rozpadá.

  • 6 vepřových kotlet
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • asi 500 ml masového vývaru,
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 300 g sterilovaných kapií
  • olej
  • mletý pepř
  • sůl

příloha – rýže

Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme okraje, aby se nám při pečení nekroutily, opepříme, osolíme a na oleji z obou stran opečeme a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na klínky, po cibuli osmahneme na nudličky nakrájené papriky (čerstvé i kapie), zarestujeme rajský protlak, zalijeme vývarem, vložíme zpět kotlety a dusíme doměkka. Na závěr ještě dochutíme. Podáváme s rýží.

Zdroj: Srbské vepřové žebírko; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1035 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.