Potřebujeme:
- 1 vepřové srdce,
- 1 vepřový jazyk,
- 200g mrkve,
- 100g celeru,
- 100g pórku,
- 200ml smetany,
- 100g másla,
- 100g hladké mouky,
- 2 kyselé okurky,
- 2 lžičky kaparů,
- kůru z ½ citrónu a ½ pomeranče,
- divoké koření,
- hřebíček,
- muškátový květ,
- petrželku,
- sůl, pepř
Do hrnce vložíme opláchnutý jazyk a srdce. Přidáme koření a zeleninu, zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme 1-2 hodiny. Uvařené srdce a jazyk vyndáme a necháme chladnout a pak nakrájíme na nudličky.
Zeleninu také nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a orestujeme ji. Orestovanou zeleninu v pánvi zalijeme vývarem, přidáme jíšku a necháme provařit. Do pánve přidáme smetanu, maso, pomerančovou a citrónovou kůru, sekané kapary a hřebíček.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/srdce-a-jazyk-na-smetane-8-3-2011.html
Poslední tip, trik či komentář