Maso:
- 1 kg srnčí kližky
- olivový olej
- 6 středně velkých cibulí
- slanina
- sůl, pepř
- zeleninový vývar v prášku
- 5 cl rumu
- 2 dcl červeného vína
- pomerančová kůra
Lyonské brambory:
- vařené brambory
- mletá paprika
- pepř, sůl,
- ocet
- cibule
Ozdobení:
- plátek pomeranče
- petrželka kudrnka
- hruška, brusinky
Cibuli podusíme na oleji, přidáme slaninu a srnčí maso. Osolíme, opepříme, přidáme tlučený kmín, rum, červené víno a vše dusíme do měkka.
Vařené brambory nakrájíme a opékáme na oleji. V octové vodě spaříme cibuli a smícháme s opečenými brambory.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://tv.nova.cz/clanek/novinky/babicovy-dobroty-srnci-gulas-s-lyonskymi-brambory.html
Poslední tip, trik či komentář