(cca 4 porce)
- 800 g srnčího hřbetu
80 g medu
80 g hrubozrnné hořčice
250 g anglické slaniny nebo uzeného vepřového boku
olej
skořice
chilli
sůl
Med smícháme s hrubozrnnou hořčicí a olejem. Přidáme trošku skořice, podle chuti chilli a špetku soli. Do hotové směsi naložíme plátky srnčího či jiného libového masa a necháme je minimálně 2 hodiny v chladu. Pak maso dosolíme, na pánvi z obou stran opečeme a na talíři ozdobíme plátky dozlatova opražené slaniny nebo uzeného boku. Jako příloha se výborně hodí třeba opečené brambory.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/314-srnci-medailonky-v-medove-horcici/
Poslední tip, trik či komentář