4 porce
- 60 dkg srnčího masa
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 mrkve a 2 kořeny petržele
- 40 dkg lesních hub
- 50 dkg brambor
- 10 dkg mouky
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- estragon
- bobkový list
Srnčí maso nakrájíme na kostičky a začneme smahnout na cibulovém základě.
Mezitím přidáme k masu česnek a ostatní koření. Až bude maso téměř měkké, přihodíme také zeleninu a nakonec i houby. Vše podlijeme vodou, přivedeme k varu a potom vhodíme vařit knedlíčky z bramborového těsta.
Bramborové knedlíčky připravíme z uvařených a propasírovaných brambor.
K bramborám přidáme mouku, vejce, sůl, olej a ze všech surovin vypracujeme těsto. Mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky, vhodíme je do vroucí polévky a uvaříme.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3555
Poslední tip, trik či komentář