reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeská kachna na pomerančích, domácí špalíček, zelí bílé i červené

  • větší kachna
  • pomeranč
  • 2 jablka
  • sůl
  • kmín
  • červená sladká mletá paprika
  • bílé kysané zelí 1 sklenice
  • červené sterilované zelí 1 sklenice
  • 1 cibule
  • anglická slanina 50 g
  • hladká mouka 2 lžíce
  • brambory 1 kg

Kachnu omyjeme, na pekáči posolíme a pokmínujeme. Oloupeme jablka a pomeranč, naporcujeme. Ovoce dáme do břišního otvoru kachny i kolem do pekáče. Podlejeme a nejprve pečeme přikraté, celkem asi dvě hodiny na 180 °C. Pak pečínku dochutíme, naporcujeme a doděláme šťávu.

Bílé a červené zelí nejprve osmažíme na cibuli a slanině, pak podlijeme, posolíme, okmínujeme a necháme dusit. Můžeme zaprášit moukou. Stále mícháme a sledujeme, aby se nám zelí nepřipálilo, jinak by zhořklo!

Podle receptu na bramborové těsto si z den předem uvařených a vychladlých brambor uděláme těsto na domácí špalíčky, které těsně před podáváním zavařujeme do vroucí osolené vody. Hotové jsou, jakmile vyplavou.

Zdroj: Staročeská kachna na pomerančích; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-kachna-na-pomerancich [On-line 16.4.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.