Suroviny
- zeleninový vývar 2 l
- sušené houby 1 hrst
- hladká mouka 1 hrst
- čerstvý kopr 3 stonky
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
- cukr
- brambory 3 ks
- trochu octa
- křepelčí vajíčka 5 ks
- sůl
Zeleninový vývar dáme do hrnce a necháme vařit, přidáme smetanu. Chvíli povaříme, dále zahustíme hladkou moukou (možno jako jíšku nebo mouku již rozkvedláme do smetany). Přidáme houby a syrové brambory. Dále chvíli povaříme, dokud brambory nezměknou. Polévku dochutíme octem, cukrem a nakonec přidáme čerstvý kopr.
Křepelčí vajíčka připravíme jako oka na pánvičce a poté při podávání jednotlivě klademe na horkou polévku do talíře.
Zdroj: Staročeská kulajda s houbami a křepelčím vajíčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-kulajda-s-houbami-krepelcim-vajickem [On-line 12.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář