reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeská sekanina

6 porcí

  • 500 g hovězího zadního masa
  • 500 g vepřové plece
  • 200 g uzené krkovice
  • 2 housky
  • 200 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 2 vejce
  • majoránka
  • mletý pepř
  • sůl

Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a můžeme ještě posekat.

Housky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem.

Nakrájíme česnek, cibulku a uzenou krkovičku.

Syrové maso smícháme s ostatními surovinami, spojíme vejcem, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Směs vložíme do pekáče vytřeného olejem, pečeme při 180 °C 1−1,5 hodiny.

salát

  • hlávkový salát
  • jarní cibulka
  • ředkvičky
  • ocet
  • slunečnicový olej
  • moučkový cukr
  • voda
  • mletý pepř
  • sůl

Dozlatova pečenou sekaninu podáváme se salátem – natrhaný hlávkový salát, nakrájená cibulka a ředkvičky se promíchají v tradičním „českém“ dresinku, který připravíme vymícháním oleje, octa, cukru, vody, pepře a soli.

Zdroj: Staročeská sekanina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1431-staroceska-sekanina/ [On-line 25.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.