6 porcí
- 500 g hovězího zadního masa
- 500 g vepřové plece
- 200 g uzené krkovice
- 2 housky
- 200 ml mléka
- 4 stroužky česneku
- 2 jarní cibulky
- 2 vejce
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a můžeme ještě posekat.
Housky nakrájené na kostičky navlhčíme mlékem.
Nakrájíme česnek, cibulku a uzenou krkovičku.
Syrové maso smícháme s ostatními surovinami, spojíme vejcem, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Směs vložíme do pekáče vytřeného olejem, pečeme při 180 °C 1−1,5 hodiny.
salát
- hlávkový salát
- jarní cibulka
- ředkvičky
- ocet
- slunečnicový olej
- moučkový cukr
- voda
- mletý pepř
- sůl
Dozlatova pečenou sekaninu podáváme se salátem – natrhaný hlávkový salát, nakrájená cibulka a ředkvičky se promíchají v tradičním „českém“ dresinku, který připravíme vymícháním oleje, octa, cukru, vody, pepře a soli.
Zdroj: Staročeská sekanina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1431-staroceska-sekanina/ [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář