Ingredience
- 600 g hovězího zadního
- 600 g cibule
- Olej
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 l hovězího vývaru
- Gulášová směs
- Mořská sůl
- Pepř
- Chilli paprička
- Rajčatový protlak
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme propasírovaný česnek. Mezitím si opepříme, osolíme a okmínujeme kostky masa. Až bude cibulka zlatohnědá, maso dáme do hrnce, rozložíme ho a necháme v klidu. Přidáme opět trochu kmínu, promícháme a znovu necháme chvíli v klidu. Až bude maso zatáhnuté ze všech stran, přidáme česnek a rajčatový protlak a přisypeme majoránku. Hrnec sundáme z ohně, přisypeme papriku a promícháme. Poté ho vrátíme na oheň, vsypeme mouku, zalijeme vývarem a přisypeme gulášové koření a nakrájenou chilli papričku. Vaříme hodinu a půl na mírném ohni.
Zdroj: Staročeský guláš; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2272-starocesky-gulas/ [On-line 22.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář