reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeský houbový kuba s pečenou krkovičkou

  • vepřová krkovice bez kosti
    česnek
    cibule
    mletý kmín
    sůl
    pepř

Na houbového kubu:

  • vařené kroupy
    směs lesních hub
    cibule
    česnek
    mletý kmín
    majoránka
    sůl
    pepř
    sádlo nebo olej (pravý staročeský kuba se dělá na sádle)

Maso podélně nakrájíme, aby se rychleji propeklo. Chceme-li, aby mělo na talíři hezký tvar, ovážeme je nití nebo tenkým provázkem. Osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, zasypeme nakrájenou cibulí a mletým kmínem, podlejeme vodou a dusíme do měkka při 180 stupních v troubě pod pokličkou, kterou na závěr sundáme, aby se krkovička pěkně vypekla.

Na dorůžova orestované cibulce podusíme nakrájené houby, přidáme drcený česnek a tím je základ na kubu hotov. Vmícháme jej do předem uvařených krup, přidáme mletý kmín, majoránku, osolíme, opepříme a ve vymazaném pekáči zapečeme na 180 stupňů do zlatova. Při zapékání do sebe kroupy natáhnou hodně soli i koření, proto ani jedním nešetřete.

Houbového kubu servírujeme společně s krkovičkou nakrájenou na plátky.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/9-starocesky-houbovy-kuba-s-pecenou-krkovickou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.