reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Staročeský závin

Ingredience

  • hladká mouka 400 g
  • vejce 1 kus
  • ocet 1 lžíce
  • máslo 150 g
  • trošku mléka 1 dávka
  • nakyslá jablka 1 kg
  • sekané ořechy 3 lžíce
  • rozinky 50 g
  • rum (na naložení rozinek) 1 dávka
  • strouhanka 150 g
  • cukr 150 g
  • vanilkový cukr 1 kus
  • mletá skořice 1 lžíce
  • šlehačka k podávání 1 kus

Mouku, vejce a ocet smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme a zlehka potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Navrch rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem, oříšky, rozinkami naloženými v rumu, skořicí a trochou strouhanky a opět pokapeme rozpuštěným máslem. Těsto svineme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Staročeský závin potřeme máslem a pečeme při 200°C dozlatova. Pokud se nám šiška na plech nevejde, zatočíme ji. Staročeský závin po vytáhnutí z trouby opět potřeme máslem a necháme vychladnout. Můžeme podávat s čerstvě vyšlehanou šlehačkou.

Zdroj: Staročeský závin; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/starocesky-zavin [On-line 15.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.