Suroviny
- plátkový sýr
- kuřecí prsa 5 ks
- sůl
- listový špenát
- pepř
- sůl
- olej
- bylinky
- smetana na vaření
- pepř
- brambory 2 kg
- cibule
- bazalka
- kousek másla
Z oleje, bylinek, soli a pepře si uděláme marinádu, do které naložíme kuřecí maso den předem. Na rozpálenou pánev pokládáme kuřecí maso a osmahneme z obou stran. Na osmahnuté maso dáme doprostřed 2 lžíce spařeného špenátu a překryjeme plátkovým sýrem a zalijeme smetanou. Podusíme 5 minut.
Oloupané brambory vaříme doměkka. Poté slijeme, přidáme kousek másla, vařenou cibulku a sušenou bazalku, zalijeme mlékem a vyšleháme.
Zdroj: Steak Pepka námořníka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-pepka-namornika [On-line 18.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář