- kg argentinské hovězí roštěné
- čtyřbarevný pepř
- steakové koření
- olivový olej (několik lžic)
- mrazené hříbky, lišky
- výpek z masa
- bagetky
Maso nakrájíme na hrubší plátky, ochutíme kořením na steaky a lehce polijeme olivovým olejem. Necháme několik hodin odležet. Potom steak restujeme – stačí asi 2 minutky z každé strany. Steaky necháme odpočinout. Z masa zřejmě vyteče trocha šťávy (tou pak dochutíme omáčku).
Po pěti minutách vložíme steak do rozehřáté trouby a necháme asi šest minut dodělat. Mezitím si připravíme omáčku. Na olivovém oleji orestujeme hříbky, přidáme výpek z masa (lze i instantní) a šťávu, co z masa vytekla. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bagetkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-s-omackou-z-lisek [On-line 12.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář