Ingredience
- krkovice 5 plátků
- krůtí prsa 5 plátků
- anglická slanina 100 g
marináda:
- med 1 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžíce
- olivový olej 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- rozmarýn 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
nádivka:
- rohlíky 4 kusy
- bujón 1 kostka
- trocha mléka 1 dávka
- sterilovaná kukuřice 1 dávka
- mrkev 1 kus
- vejce 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
šťouchané brambory:
- brambory 1 kg
- kus másla 1 dávka
- jarní cibulka 1 kus
1. Vepřovou krkovici očistíme, nařízneme, naklepeme a naložíme. Na marinádu si připravíme olivový olej, přidáme lžíci hořčice a medu, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmarýn. Vše promícháme, necháme chvilku odpočinout. Plátky krkovice vložíme do sáčku a přelijeme marinádou. Uzavřeme a maso v něm prohněteme. Dáme uležet do lednice, vyndáme dvacet minut před přípravou. Plátky asi 10 až 15 minut grilujeme po obou stranách. Servírujeme přelité šťávou z masa.
2. Do krůtího masa si nejprve připravíme nádivku. Rohlíky nakrájené na kostičky pokapeme v míse vývarem, lehce osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci s trochou mléka, promícháme. Přidáme hrášek, kukuřici a najemno nakrájenou mrkev s posekanou petrželovou natí.
3. Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme nádivkou a svineme. Obalíme plátkem slaniny, upevníme a maso zatáhneme na rozpálené pánvi. Vložíme do pekáčku, přelijeme šťávou z masa a pečeme v troubě asi 30 až 40 minut při střední teplotě. Když je krůtí dozlatova, servírujeme ho přeříznuté našikmo, aby vynikla nádivka.
3. K masům podáváme šťouchané brambory. Očištěné brambory nakrájené na kostky uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme a přidáme máslo. Rozšťoucháme s jemně nasekanou jarní cibulkou, kterou předtím můžeme mírně osmahnout na másle.
Zdroj: Steak z krkovice, krůtí kapsa; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-krkovice-kruti-kapsa [On-line 17.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář